Vizsgálatok

Alapozó vizsgálat

A vizsgálat nagyon komplexen figyeljük a nagymozgásokat, a rugalmasságot az alapvető mozgáskoordinációs mozgásokat. A térben való mozgást és tájékozódást, az egyensúlyt és a ritmust.
Bővebben

DSZIT vizsgálat

A vizsgálat során kisgyermekeknél mozgásos tünetek alapján vizsgáljuk az idegrendszer érettségét, és a szenzoros feldolgozást. Nézzük az izomtónus beállítást, a törzsizmok szabályozását, a két test testfél összerendezettségét, a végtagok egymástól és fejtől való függetlenítését, valamint még néhány csecsemőkori reakciót, melyek fennmaradása utalhat éretlenségre.
Bővebben

Évközben kért részletes szakvélemény

Időnként szükség lehet arra, hogy egy intézményváltáshoz vinni kell a korábbi vizsgálatok illetve a terápiás és fejlesztő foglalkozások összefoglalását.
Bővebben

Gyerekcheck iskolásoknak 

Több szakember több területen végzett komplex vizsgálata segítségével mérjük fel a gyerekek képességeit a legfontosabb területeken.
Bővebben

Gyerekcheck óvodásoknak

Több szakember több területen végzett komplex vizsgálata segítségével mérjük fel a gyerekek képességeit a legfontosabb területeken.
Bővebben

Gyógytorna vizsgálat

Mozgásállapot, izomtónus és idegrendszeri érettség felmérése, melynek során megnézzük, hogy a gyerekek ott tartanak-e a fejlődésben, ahol életkoruk alapján tartaniuk kell.
Bővebben

Helyzetfeltáró anamnézis

Az anamnézis az első képünk a gyerekekről. Képet kapunk róla, az élete fontos pillanatairól a várandósság első pillanatától a jelen helyzetig. Az anamnézis egy sok-sok kérdésre kitérő beszélgetés, ahol a szakember és a szülő megismerkednek és a szakember megismeri a gyerek történetét is.
Bővebben

Iskolaérettségi vizsgálat, részképesség felmérés

Az iskolaérettségi vizsgálat során feltérképezzük azon óvodáskori részképességeket, funkciókat, melyek a későbbi tanuláshoz és iskolakezdéshez elengedhetetlenül szükségesek. A vizsgálati folyamatot mindig megelőzi egy anamnézis felvétele, ami a teljes rálátást segíti.
Bővebben

Komplex (mozgás-, és kognitív) vizsgálat

A mozgásos felmérés során a mozgásfejlődés legfontosabb állomásait figyeljük meg, részletes képet adva a gyermek idegrendszeri érettségéről. A kognitív felmérés során olyan fontos részképesség területeket vizsgálunk, amelyek fejlettsége elengedhetetlen a gördülékeny iskolakezdéshez és a tanuláshoz.
Bővebben

Komplex mozgásos- logopédiai vizsgálat (2 szakemberrel)

A vizsgálat mozgásos része során a mozgásfejlődés legfontosabb állomásait, valamint a csecsemőkori reflexek esetleges meglétét figyeljük meg, részletes képet adva, a gyermek idegrendszeri érettségéről. 
Bővebben