Rólunk

Tóth Zsuzsa - Szakmai vezető, Bárányfelhő | portré fotó
#Bárányfelhő

Néhány szó magunkról

A Bárányfelhő Fejlesztő és Terápiás központ 2007 óta működik. Szeretettel, megértéssel, türelemmel fordulunk a hozzánk érkezőkhöz. Hiszünk abban, hogy a szülők a legjobbat szeretnék a gyerekeiknek. Hiszünk abban, hogy a gyerekekkel kapcsolatos kompetenciák a szülőknél vannak. Mindenek előtt persze töretlenül hiszünk a gyerekekben.

Nem gondoljuk, hogy lehet konfliktusok és nehézségek nélkül élni, de hisszük, hogy ezekkel meg lehet küzdeni. Hiszünk a megtartó család erejében. Hiszünk a színes és sokféle családok létjogosultságában. Hiszünk abban, hogy egy új, rengeteg információval telített világban, amit még alig ismerünk, támogathatjuk és segíthetjük egymást, “színre, nemre, nyelvre, vallásra vagy politikai meggyőződésre való tekintet nélkül.”

Várjuk azokat a szülőket, akik aggódnak gyermekük fejlődése, viselkedése miatt. Várjuk azokat a gyerekeket, akiknek terápiás vagy fejlesztő segítségre van szükségük. Azokat a családokat, akik úgy érzik, hogy a hétköznapokra új megoldásokat szeretnének találni. Azokat a párokat, akik még a családalapítás előtt állnak. Azokat, akik már túl vannak rajta, de elakadtak a konfliktusok és egyéni nehézségek miatt.

A Bárányfelhő fejlesztő és terápiás központ rendszerszemléletű, holisztikus nézőpontból tekint a gyerekekre, a felnőttekre és a családokra. Erre a három fő területre koncentrálunk, sok féle terápiával és fejlesztéssel, közel 20 szakember közös munkájával.

Az Alapítvány

A Bárányfelhő Fejlesztő és Terápiás Központ mögött két alapítvány is áll, melyek egymás munkáját segítve dolgoznak azon, hogy az alapítványi célok megvalósulhassanak. Alapítványaink legfőbb célja az, hogy az anyagi helyzet ne állhasson útjába annak, ha egy gyerek terápiás, fejlesztő sgítségre szorul. Legyen szó egyéni vagy csoportos fejlesztésről, táborról, szülőknek nyújtható segítségről, alapítványaink azon dolgoznak, hogy segíteni tudjunk – minden körülmények között.

Anamnézis

Az anamnézis az első képünk a gyerekekről. Képet kapunk az élete fontos pillanatiról, a várandósság első pillanatától a jelen helyzetig.

Diagnosztika & Vizsgálat

Az anamnézis és a vizsgálat alapján jelöljük ki a leghatékonyabb terápiás illetve fejlesztési irányt.

Terápiás foglalkozások

23 szakember 15 féle terápiás módszerrel segíti a gyerekeket mozgás, tanulás, viselkedés és beszéd területén.

Felnőtteknek & Családoknak

Rendszerszemléletben dolgozunk, mind a családok, mind az egyéni kliensek esetében ez határozza meg a terápiás irányt.