Rólunk

Bárnyfelhő Fejlesztő és Terápiás Központ

Tóth Zsuzsa portré - Bárányfelhő Terápiás Központ

A Bárányfelhő Fejlesztő és Terápiás központ 2007 óta működik. Szeretettel, megértéssel, türelemmel fordulunk a hozzánk érkezőkhöz. Hiszünk abban, hogy a szülők a legjobbat szeretnék a gyerekeiknek. Hiszünk abban, hogy a gyerekekkel kapcsolatos kompetenciák a szülőknél vannak. Mindenek előtt persze töretlenül hiszünk a gyerekekben.

Nem gondoljuk, hogy lehet konfliktusok és nehézségek nélkül élni, de hisszük, hogy ezekkel meg lehet küzdeni. Hiszünk a megtartó család erejében. Hiszünk a színes és sokféle családok létjogosultságában. Hiszünk abban, hogy egy új, rengeteg információval telített világban, amit még alig ismerünk, támogathatjuk és segíthetjük egymást, “színre, nemre, nyelvre, vallásra vagy politikai meggyőződésre való tekintet nélkül.”

Várjuk azokat a szülőket, akik aggódnak gyermekük fejlődése, viselkedése miatt. Várjuk azokat a gyerekeket, akiknek terápiás vagy fejlesztő segítségre van szükségük. Azokat a családokat, akik úgy érzik, hogy a hétköznapokra új megoldásokat szeretnének találni. Azokat a párokat, akik még a családalapítás előtt állnak. Azokat, akik már túl vannak rajta, de elakadtak a konfliktusok és egyéni nehézségek miatt.

A Bárányfelhő fejlesztő és terápiás központ rendszerszemléletű, holisztikus nézőpontból tekint a gyerekekre, a felnőttekre és a családokra. Erre a három fő területre koncentrálunk, sok féle terápiával és fejlesztéssel, közel 20 szakember közös munkájával. A gyerekeket 4 területen segítjük: mozgás, beszéd, viselkedés, tanulás. A felnőtteknek több féle terápiát nyújtunk egyéni nehézségeik feloldására. A családok esetében a rendszer egészének működésével dolgozunk.

Bárányfelhő Terápiás Központ - Rólunk - Családi fotó