DSZIT vizsgálat

Időtartam: 45 perc

Létszám: 1 fő

Időpont: Egyéni

1 alkalmas: 13.500 Ft/fő

4 alkalmas:

Terapeuta: Egyéni

Leírás

A vizsgálat során kisgyermekeknél mozgásos tünetek alapján vizsgáljuk az idegrendszer érettségét, és a szenzoros feldolgozást. Nézzük az izomtónus beállítást, a törzsizmok szabályozását, a két test testfél összerendezettségét, a végtagok egymástól és fejtől való függetlenítését, valamint még néhány csecsemőkori reakciót, melyek fennmaradása utalhat éretlenségre.

Ezen felül még egyéb megfigyeléseket végzünk a vizsgálat során (pl. akadálypálya felfedezése, manipulációs játékok, labdázás, dominancia), illetve a gyermek szenzoros észlelésről egy szülői kérdőív alapján is tájékozódunk. Nagyobb gyermekeknél szintén hasonló a vizsgálati eljárás, csak ott már magasabb rendű mozgásos tevékenységeket is megnézünk, úgy mint pl. több ütemű mozgássorok, nehezebb koordinációt igénylő feladatok. A vizsgálatot követően egy rövid írásos összefoglalót írunk a látottakról, melyben javaslatot teszünk az esetleges terápiáról.  

Jelentkezés & Információ

Ha el szeretnék kezdeni a Bárányfelhőben a terápiát, első lépésként anamnézisre várjuk a szülőket. Az anamnézis alapján javasolni fogunk (amennyiben szükséges) egy vizsgálatot, melyről írásos szakvéleményt írunk. A vizsgálat után kezdődhet meg a terápiás folyamat.

Kérdéseivel kapcsolatban kérjük, keresse a recepciót a +3630-435-4170 telefonszámon vagy a baranyfelho@baranyfelho.hu e-mail címen.