Szociális kommunikáció/kompetencia csoport

Időtartam: 45 perc

Létszám: 3-5 fő

Időpont: Egyéni

1 alkalmas: 8.700 Ft/fő

4 alkalmas: 34.800 Ft/fő

Terapeuta: Zöld Blanka

Leírás

A szociális kompetencia csoport céljai minden esetben a csoportba járó gyerekekre szabottak. A terápia alapját az autizmus spektrum zavar állapot mellett megjelenő főbb fejlődési eltéréseket mutató területek és és a közösségekben való eligazodás adják.

A fejlesztések közös alapja a csoportban való szociális és kommunikációs készségek fejlesztése és a rugalmas gondolkodás és viselkedésszervezés fejlesztése. Ezenkívül fontos szerepet kaphatnak még: esetlegesen fennálló közösségben való problémás viselkedések kezelése; figyelem és emlékezet fejlesztése; valamint a „megfelelő” kudarctűrés kialakítása. A terápia szempontjából fontos az érzelmileg biztonságos csoport kialakítása és a megfelelő motivációs-jutalmazási rendszer felépítése. A csoporttal közösen felállított célokhoz vezető lépések megtervezésén, az ezeken való előrehaladáson dolgozunk, az autizmus és a szociális nehézségek sajátosságainak, a gyerekek személyiségének figyelembevételével, sok-sok játékkal.

Jelentkezés & Információ

Ha el szeretnék kezdeni a Bárányfelhőben a terápiát, első lépésként anamnézisre várjuk a szülőket. Az anamnézis alapján javasolni fogunk (amennyiben szükséges) egy vizsgálatot, melyről írásos szakvéleményt írunk. A vizsgálat után kezdődhet meg a terápiás folyamat.

Kérdéseivel kapcsolatban kérjük, keresse a recepciót a +3630-435-4170 telefonszámon vagy a baranyfelho@baranyfelho.hu e-mail címen.