Komplex vizsgálati csomag

Időtartam: Egyéni

Létszám:

Időpont: Egyéni

1 alkalmas: 31.500 Ft/fő

4 alkalmas:

Terapeuta: Egyéni

Leírás

Szeretnénk segítséget adni ahhoz, hogy szakemberek segítségével rá lehessen nézni arra, hol tart a gyerek, miben van esetleg elakadása, nehézsége. Összeállítottunk egy csomagot, amiben beszélgetünk, vizsgálunk, hogy megnézzük, mi állhat a hétköznapok nehézségei mögött és adunk egy iránymutatást arra, hogy mit lehet tenni. 

A vizsgálati csomag tartalma: 

  1. anamnézis

Az anamnézis az első képünk a gyerekekről. Képet kapunk róla, az élete fontos pillanatairól a várandósság első pillanatától a jelen helyzetig. Minden életkorra igaz, hogy sok féle vizsgálattal megközelíthető egy-egy probléma, de az anamnézis segít abban, hogy mi az a két vizsgálat, amire szükségünk lesz egy hatékony terápiás irány megadásához. 

2. tanuláshoz szükséges idegrendszeri háttér felmérése

Nagyon sok esetben, legyen az tanulási vagy viselkedési nehézség, a háttérben az idegrendszer éretlen vagy érzékeny működése áll. Ha az idegrendszer ott tart a fejlődésben, ahol életkor szerint tartani kell, akkor sokkal könyebb megküzdeni mind az érzelmi terhekkel, mind az iskolai feladatokkal. Ezt a vizsgálatot alapnak tekintjük a munkánk során. 

3. részképességek/tanulási képességek vizsgálata VAGY logopédiai vizsgálat VAGY iskolaérettségi vizsgálat

A második vizsgálatot az anamnézis, a hozott probléma és az idegrendszeri érettség vizsgálata alapján állapítjuk meg. A tanulási képességek vizsgálata során azokat a részképességeket vizsgáljuk meg, melyek ahhoz kellenek, hogy az iskolai, összetette feladatok megoldása ne okozzon nehézésget. A logopédiai vizsgálat során nem csak a beszédhangokat, hanem a beszédértést is vizsgáljuk. Az iskolaérettségi vizsgálaton felmérjük mind a kognitív, mind az érzelmi és szociális területeket, melyek az iskolakezdéshez szükségesek. 

Jelentkezés & Információ

Ha el szeretnék kezdeni a Bárányfelhőben a terápiát, első lépésként anamnézisre várjuk a szülőket. Az anamnézis alapján javasolni fogunk (amennyiben szükséges) egy vizsgálatot, melyről írásos szakvéleményt írunk. A vizsgálat után kezdődhet meg a terápiás folyamat.

Kérdéseivel kapcsolatban kérjük, keresse a recepciót a +3630-435-4170 telefonszámon vagy a baranyfelho@baranyfelho.hu e-mail címen.