Egyéni nyelvlökéses nyelés terápia

Időtartam: 45 perc

Létszám: 1 fő

Időpont: Egyéni

1 alkalmas: 11.100 Ft/fő

4 alkalmas: 44.400 Ft/fő

Terapeuta: Bús Melinda

Leírás

Nyelvlökéses nyelés esetén a két fogsor nem záródik, a nyelv a fogakhoz támaszkodik, és előre vagy oldalra a két fogsor, illetve az ajkak közé csúszik. A nyelv szabálytalan mozgása káros hatást gyakorol a fogakra, ez sok esetben kusza fogsort, helytelen hangképzést és állkapocs-rendellenességeket okozhat. 

A nyelvlökéses nyelést csecsemő- és kisgyermekkorban élettani sajátosságnak tekintjük, hiszen az anyamellről való szopás közben természetes, hogy a nyelv nyeléskor előre lökődik. Gyakran előfordul azonban, hogy a nyelvlökéses nyelés kisiskolás- vagy felnőttkorban is fennáll, ez esetben terápia válik szükségessé. A terápia során – amelyben elengedhetetlen szerepet kap az otthoni gyakorlás – a szabályos nyelés technikájának elsajátítása és alkalmazása történik, szükség esetén kiegészítve légzőgyakorlatokkal, illetve a testtartás és a hangképzés javításával. 

Jelentkezés & Információ

Ha el szeretnék kezdeni a Bárányfelhőben a terápiát, első lépésként anamnézisre várjuk a szülőket. Az anamnézis alapján javasolni fogunk (amennyiben szükséges) egy vizsgálatot, melyről írásos szakvéleményt írunk. A vizsgálat után kezdődhet meg a terápiás folyamat.

Kérdéseivel kapcsolatban kérjük, keresse a recepciót a +3630-435-4170 telefonszámon vagy a baranyfelho@baranyfelho.hu e-mail címen.