Egyéni autizmus specifikus fejlesztés

Időtartam: 45 perc

Létszám: 1 fő

Időpont:

1 alkalmas: 10.500 Ft/fő

4 alkalmas: 42.000 Ft/fő

Terapeuta: Zöld Blanka

Leírás

Az egyéni autizmus specifikus fejlesztés céljai minden esetben az adott gyermekre szabottak. A terápia alapját az autizmus spektrum zavar állapot mellett megjelenő főbb fejlődési eltéréseket mutató területek adják.  

A fejlesztések közös alapja a szociális és kommunikációs készségek fejlesztése és a rugalmas gondolkodás és viselkedésszervezés fejlesztése. Ezenkívül fontos szerepet kaphatnak még: esetlegesen fennálló problémás viselkedések megelőzése, kezelése; figyelem és emlékezet fejlesztése; valamint a „megfelelő” kudarctűrés kialakítása. A terápia alatt fontos az érzelmileg biztonságos környezet kialakítása és a megfelelő motivációs-jutalmazási rendszer felépítése. A szülőkkel és gyermekekkel közösen felállított célokhoz vezető lépések megtervezésén, az ezeken való előrehaladáson dolgozunk, az autizmus sajátosságainak, a gyermek személyiségének és életkorának figyelembevételével, sok-sok játékkal. Ehhez elengedhetetlen a szülőkkel való együttműködés keretében a gyermek egészének megismerése, beleértve a még rejtett erősségeinek, nehézségeinek, motivációinak feltárását.

Jelentkezés & Információ

Ha el szeretnék kezdeni a Bárányfelhőben a terápiát, első lépésként anamnézisre várjuk a szülőket. Az anamnézis alapján javasolni fogunk (amennyiben szükséges) egy vizsgálatot, melyről írásos szakvéleményt írunk. A vizsgálat után kezdődhet meg a terápiás folyamat.

Kérdéseivel kapcsolatban kérjük, keresse a recepciót a +3630-435-4170 telefonszámon vagy a baranyfelho@baranyfelho.hu e-mail címen.