Terápiás lehetőségek felnőttek részére

Akkor válsz felnőtté, amikor megérkezel önmagadhoz.

Milyen esetben van szükség terápiára / Mi a tünet

szorongás, egyéni életfeladatokban való elakadás, depresszió, kiégés, trauma, válás, megváltozott élethelyzetből adódó nehézség.

A hétköznapokat meghatározzák tudat alatti elakadások, amiket a kliens nem lát, ehhez a terápiás helyzetre és terapeutára van szükség.

Milyen terápiát javaslunk?

A hétköznapokat meghatározzák tudat alatti elakadások, amiket a kliens nem lát, ehhez a terápiás helyzetre és terapeutára van szükség. A terápia segít egyéni elakadások során, traumák kezelésében, nehéz élethelyzetek feldolgozásában.

Egy olyan előítéletmentes kommunikációs terep, ahol egy semleges harmadik fél (medi-átor) segíti a folyamatok konfluktusmentes kezelését vitás esetekben.

A szülőcsoport célja, hogy egy olyan egymásnak segítő csoport alakuljon ki, ahol hasonló problémákkal küzdő szülők tudnak egymásnak tanácsokkal támogatást adni, és ahol ezt a folyamatot szakemberek segítik.

A coaching egy személyes, segítő, fejlesztő tevékenység. A személyes képességeket, meglévő erősségeket azonosítja és fejleszti, segítve ezzel a továbblendülést, az elakadások, problémák megoldását. Célja a bizonyos nehézségekkel küzdő vagy akár csak önmagukat egyes területeken fejleszteni kívánó embereknek való segítségnyújtás. A coach a coaching során nem ad közvetlenül tanácsot. Kérdéseivel, alkalmazott technikáival segíti hozzá az ügyfelét a megfelelő válaszaihoz. A jelen megoldandó feladataira és a jövőben megvalósuló megoldásokra koncentrál.

Olyan témákról beszélünk és beszélgetünk, melyek a családi élet során, a párkapcsolatban, a fejlsődés során felmerülhet. Olyan területeket érintünk, mely a családdá válás pillanatától a gyerekek kirepüléséig végigkísérik az életciklusokat, a lehetséges nehézségeket és a megoldásokat.

A jóga az egyik leghatékonyabb és a legharmonikusabb mozgás rendszer, alapvetése hogy az ember természetes állapota az egészség, a teljesség, az összhang. Filozófiai rendszere és az ászanák-tartások vezetik vissza a gyakorlót e természetes állapot felé. Modern korunkban semmi nem olyan fontos, mint a stressz oldása, testünk és lelkünk egészsége, a jóga mindezt egyszerre nyújtja számunkra. Légzőgyakorlatok, relaxációk, a zsongó elme lenyugtatása, a test izmainak karban tartása és nyújtása, helyes testtartás elsajátítása, spontán oldások az ászanák által, mind az óra elemei. Nyugodt harmonikus környezetben, 50 perc gyakorlás, hogy pihenten, feltöltődve tudjuk folytatni az életünket.

Tudatos jelenlét gyakorlása, hogy az életünk minél több pillanatát tudjuk tudatosan megélni, képesek legyünk tudatosan jelen lenni a pillanatban.

Miben segít?

A hétköznapokat meghatározzák tudat alatti elakadások, amiket a kliens nem lát, ehhez a terápiás helyzetre és terapeutára van szükség.
A terápia egy tanulási folyamat, ahol a kliens képessé válik arra, hogy visszaszerezze a kontrollt a saját élete felett.
A különböző segítő folyamatok azt a célt szolgálják, hogy az azon résztvevők jobb önis-merettel, rálátássla önmagukra és a családjukra képessé válnak a hétköznapok jobb me-gélésére. A terápia segít a traumákat feldolgozásában, a nehéz élethelyzetek és e-semények megélésében.