Évkezdési csomag akció a Bárányfelhőben 2019

Elindult egy újabb tanév. Egy nyár talán elég sem volt, hogy elfelejtsük, milyen volt reggel rohanva elindulni, este 8-kor házit írni, keresni az elveszett tornacuccot, naphosszat bújni az internetet a legjobb iskolát keresve, vagy szorongva menni a gyerekért délután az óvodába/iskolába: vajon ma mi történt?!

Legyen ez egy olyan év, amikor segítséget kapunk ahhoz, hogy a reggelek nyugodtan induljanak, hogy tudjuk merre van az arra, hogy azt érezzük, kezünkben tartjuk a hétköznapjainkat.

A Bárányfelhő összeállított egy csomagot, amiben beszélgetünk – szakemberek és a szülők, megnézzük, hogy mi állhat a hétköznapok nehézségei mögött és adunk egy iránymutatást arra, hogy miként lehet ez egy könnyebb év!

Az alapcsomag az alábbiakat tartalmazza:

1. Anamnézis
Az anamnézis az első képünk a gyerekekről. Képet kapunk róla, az élete fontos pillanatairól a várandósság első pillanatától a jelen helyzetig. Az anamnézis egy sok-sok kérdésre kitérő beszélgetés, ahol a szakember és a szülő megismerkednek és a szakember ismerkedik a gyerekek történetével is.
Minden életkorra igaz, hogy sok féle vizsgálattal megközelíthető egy-egy probléma, de az anamnézis segít abban, hogy mi az az egy vagy két vizsgálat, amire szükségünk lesz egy hatékony terápiás irány megadásához.
Erre a beszélgetésre gyermek nélkül várjuk a szülőket, hogy ne a gyerekek feje fölött beszéljünk róluk. Ha nem tud gyerek/gyerekek nélkül jönni, ezt kérjük előre jelezze, gyermekfelügyeletet biztosítunk.

2. Tanuláshoz szükséges idegrendszeri háttér felmérése
Nagyon sok esetben, legyen az tanulási vagy viselkedési nehézség, a háttérben az idegrendszer éretlen vagy érzékeny működése áll. Ha az idegrendszer ott tart a fejlődésben, ahol életkor szerint tartani kell, akkor sokkal könnyebb megküzdeni mind az érzelmi terhekkel, mind az iskolai feladatokkal. Ezt a vizsgálatot alapnak tekintjük a munkánk során.

3. Részképességek/tanulási képességek vizsgálata VAGY logopédiai vizsgálat VAGY iskolaérettségi vizsgálatA második vizsgálatot az anamnézis, a hozott probléma és az idegrendszeri érettség vizsgálata alapján állapítjuk meg. A tanulási képességek vizsgálata során azokat a részképességeket vizsgáljuk meg, melyek ahhoz kellenek, hogy az iskolai, összetettebb feladatok megoldása ne okozzon nehézséget. A logopédiai vizsgálat során nem csak a beszédhangokat, hanem a beszédértést is vizsgáljuk. Az iskolaérettségi vizsgálaton felmérjük mind a kognitív, mind az érzelmi és szociális területeket, melyek az iskolakezdéshez szükségesek.

Ár: 23.000 Ft helyett most akciósan 16.000 Ft! 🙂