CORPORET

SOCIAL

RESPONSIBILITY

A Bárányfelhő Fejlesztő és Terápiás Központ a család központja. A családokat holisztikus szemléletben támogató civil szervezetként saját CSR (Corporate Social Responsibility) stratégiával rendelkezünk.

A gyermekekért dolgozunk. Törekvésünk, hogy a civil törvények, a társadalmi igények és az együttműködő partnerek igényeire és szükségleteire reagáljunk minden olyan esetben, amikor munkánkhoz összefogunk lehetőségeket, forrásokat.

Szervezetünk számára a legfontosabb társadalmi cél, hogy a gyermekek számára olyan komplex fejlődési és terápiás lehetőségeket biztosítsunk, mellyel egészségtudatos, pozitív társadalmi szerepvállaláshoz is mintákat adunk, ezáltal boldog felnőttkor elérésében segítünk. Teamünk holisztikus szemléletet követ, melyet Tóth Zsuzsa, a Bárányfelhő megálmodója alakított ki.

Hiszünk a szülők kompetenciájában és abban, hogy támogatóként és együttműködőként a szülők kompetenciájának fejlesztésében és tudatosításában tehetünk a legtöbbet. Ezen az úton kísérjük a családokat. Tevékenységi palettánkon a holisztikus szemlélet jegyében ezért szerepelnek az alábbi foglalkozási és terápiás eljárások:

[evc_icon_list][evc_icon_list_item icon_library=”fontawesome” text=”homloklebeny terapia” space_between_items=”10″ icon_fontawesome=”fa fa-heart” icon_color=”#e64f82″][evc_icon_list_item icon_library=”fontawesome” text=”szenzoros integrációs terápia” space_between_items=”10″ icon_fontawesome=”fa fa-heart” icon_color=”#e64f82″][evc_icon_list_item icon_library=”fontawesome” text=”családterápia” space_between_items=”10″ icon_fontawesome=”fa fa-heart” icon_color=”#e64f82″][evc_icon_list_item icon_library=”fontawesome” text=”párterápia” space_between_items=”10″ icon_fontawesome=”fa fa-heart” icon_color=”#e64f82″][evc_icon_list_item icon_library=”fontawesome” text=”szülőkonzultáció” space_between_items=”10″ icon_fontawesome=”fa fa-heart” icon_color=”#e64f82″][evc_icon_list_item icon_library=”fontawesome” text=”pszichoterápia” space_between_items=”10″ icon_fontawesome=”fa fa-heart” icon_color=”#e64f82″][evc_icon_list_item icon_library=”fontawesome” text=”beszédfejlesztés” space_between_items=”10″ icon_fontawesome=”fa fa-heart” icon_color=”#e64f82″][evc_icon_list_item icon_library=”fontawesome” text=”mozgásfejlesztés különféle módszerekkel” space_between_items=”10″ icon_fontawesome=”fa fa-heart” icon_color=”#e64f82″][evc_icon_list_item icon_library=”fontawesome” text=”kreatív tanulás tréning” space_between_items=”10″ icon_fontawesome=”fa fa-heart” icon_color=”#e64f82″][evc_icon_list_item icon_library=”fontawesome” text=”iskolaelőkészítő foglalkozások” space_between_items=”10″ icon_fontawesome=”fa fa-heart” icon_color=”#e64f82″][evc_icon_list_item icon_library=”fontawesome” text=”pszichodráma” space_between_items=”10″ icon_fontawesome=”fa fa-heart” icon_color=”#e64f82″][/evc_icon_list]

Saját társadalmi szerepvállalásunkhoz együttműködő partnereket és támogatókat keresünk. Fontos számunkra, hogy olyan vállalatok felelősségvállalási programjával karöltve valósítsunk meg kezdeményezéseket, akik a gyermekek, családok fenntartható fejlődésének jegyében dolgoznak. Szponzorációkat örömmel és köszönettel fogadunk, hisz civil szemléletünk legfontosabb pillére, hogy nem gazdasági haszonképzés áll a tevékenységünk középpontjában. A gyermekek fejlődése a legfontosabb számunkra, így alapítványunk közhasznú vállalása, hogy a versenyszféra szereplői által biztosított pénzügyi forrást, alapítványunk humán erőforrását és szaktudását, innovatív módszertanát, valamint a család fejlődés iránti igényét és szükségletét tesszük egy kosárba, melyből dolgozunk.

A CSR stratégiánk alappillérei

A családok számára biztosított szolgáltatások fenntartása mellett Alapítványunk 5 fő CSR vállalással dolgozik azon, hogy az ökológiai lábnyomot társadalmi beavatkozással csökkenteni tudjuk. A társadalmi felelősségvállalásunk különféle civil szolgáltatásokban adoptálódik, melyeket a fenntarthatóság jegyében, keresztfinanszírozás céljából hívtunk életre.

Ez azt jelenti a szervezetünk életében, hogy előadásokat, tréningeket szervezünk fantasztikus szakembereinkkel, akik tudásukat szívesen átadják egy-egy, vállalati dolgozók számára szervezett előadáson, workshopon, tréningen. Ezekből a programokból befolyó forrásokat tudjuk visszafordítani rászoruló gyermekek számára. Így az alábbi keresztfinanszírozási program kiválasztása esetén Ön és vállalata közvetlen segítséget nyújt számunkra és a gyermekek számára.

Saját CSR stratégiánk célkitűzései

 • Örökbefogadó szülőknek negyedévente előadást szervezünk.
 • VI. kerületi rászoruló gyerekek terápiájának támogatása.
 • Havonta egy ingyenes vizsgálat rászoruló gyerekeknek.
 • A nyári szünetben 10 rászoruló gyermek díjmentes táboroztatása.
 • Óvodáknak és iskoláknak előadások szervezése kisgyermekkori személyiségfejlődési témakörökben, a családot érintő kérdéskörökben.
 • Állami gondoskodásban nevelkedő lányanyák felkészítése a szülésre, szoptatásra.
 • Gyermekotthonban és nevelőszülőknél élő gyermekek díjmentes nyári táboroztatását szervezzük,
 • Gyermekotthonban és nevelőszülőknél élő gyermekek számára minőségi szabadidős programokat szervezünk.

Karitatív csapatépítő tréning

A csapatépítés hagyományos keretét kiegészítve, hagyományteremtő céllal tűzzük a Bárányfelhő zászlajára a karitatív team building programokat. 450 nm-en működik Központunk, ahol több száz gyermek fordul meg évente.

Vállalatával, vállalata dolgozóival segíthet abban, hogy a hozzánk érkező gyermekek higiénikus és esztétikus környezetben fejlődhessenek. Látogasson el központunkba, jöjjön csapatával és egy nap alatt támogassa a Bárányfelhő  vállalásait karitatív munkával.

A munkálatok szervezését, koordinálását és lebonyolítását mi végezzük. Tapasztalatunk és elköteleződésünk nagy mozgatórugója ezeknek a projekteknek. Kérjük, anyagi források, és önkéntes munkaórák befektetésével támogassa ezt a közös ügyet. Festéssel, kisebb felújításokkal, játékkészítéssel, memóriajátékok készítésével támogathatja a közös ügyet.

Előadásaink

Társadalmi elköteleződésünk, hogy óvodák, iskolák és különböző közösségek felkéréseinek eleget téve olyan témákat hozzunk fókuszba, melyek a családok mindennapi életében segítenek. Interaktív előadásainkat pszichológusok, pszichoterapeuták, pszichopedagógusok tartják.

 1. Elfogadás önmagamat és engem a társadalom
 2. Kommunikácios eszközök
 3. Napirend
 4. Családiéletre gyakorolt hatás
 5. Hullámhegyek- hullámvölgyek
 6. Ötletek a mindennapokhoz, kreativitás
 7. Korképek felismerés, terápiák, mozgás
 8. Önbizalom erősítés
 9. Motváció, nevelés, büntetés nélkül/helyett
 10. Étkezés jelentősége, ételallergiák, intoleranciák
 11. Gyerekori hátrányból felnőttkori előny
 12. Hová tűnnek az anyukák a multikból?
 1. Egykség csodái
 2. Elvárások, határok, Igény szerint vagy napirend szerint nem kizáró ok
 3. Nem téged bosszant, vagy legalábbis nem mindig
 4. Ovoda-Iskolaválasztás
 5. Szabályok, határok, következtetésség,
 6. Anyaként a családban
 7. Hierarhiák a családban
 8. Apa-anya nő és férfi
 9. Apa akarok lenni (apaszerep fontossága)
 10. A változás jó!
 11. Ha Te jó vagy Ő is jól lesz.

Családi nap

Társadalmi felelősségvállalásunk középpontjában azok a civil szolgáltatások állnak, melyek közhasznú ügyeket támogatnak. Szervezetünk családi napok, szülői tréningek, tematikus programok, nyári napközis táborok, ismeretterjesztő előadások, karitatív csapatépítő tréningek és vállalati tréningek komplex szervezésével és lebonyolításával támogatja rászoruló gyermekek minőségi szabadidős programjait.

Válassza a Bárányfelhő minőségi programjait, támogassa ilyen formában is a társadalmilag fontos ügyeket!

 

A szolgáltatásaink igénybevételével nemes ügyet támogat!

 • A vállalat civil szervezetet támogat, ha minőségi szolgáltatásainkat veszi igénybe.
 • A legjobbat adja kollégáinak egy-egy program kiválasztásával és a legjobbat adja a rászorulóknak.
 • Pszichológusok, pedagógusok, gyógypedagógusok, gyógytornászok, logopédusok dolgoznak együtt egy minőségi családi rendezvény szakmai hátteréért és a rendezvényszervezést profi, referenciákkal rendelkező csapat végzi.
 • Felejthetetlen élményben lesz része.
 • Társadalmi felelősségvállalás együttműködésben.

Családkommandó

Magyarországon minden második család küzd hosszútávú nehézségekkel – legyen szó válásról, anyagi problémákról, különféle krízisekről – amik a család minden tagjára hatással vannak. Ez azt jelenti, hogy az Ön vállalatánál dolgozók legalább 50%-a nagy erőforrásokat mozgósít ahhoz, hogy a családi nehézségek ellenére helyt álljon a munkahelyén.

 • Magyarszágon minden második házasság válással végződik.
 • Ez egy társadalmi jelenség.
 • A válás hatással van a gyermekekre.
 • A civil szervezetek társadalmi szinten reagálnak a társadalmi jelenségekre.

A Bárányfelhő Fejlesztő és Terápiás Központ szakemberei – pszichológusok, gyógypedagógusok, gyógytornászok, pszichopedagógusok, családterapeuták – társadalmi szerepvállalással támogatják a családokat.

 

Családkommandónk vállalja, hogy 3-4 órás interaktív előadás keretében, akár 100 fő részvételével válaszol olyan kérdésekre, ami komplex látásmóddal segít a családnak, ezáltal segít a munkavállalónak is.

A Családkommandó előadásait egy vállalatnál anonim online kérdőíves felmérés előzi meg, melyből szakembereink összeállítják azokat a témákat, amik iránt a legtöbben érdeklődnek. így kaphatnak általános és konkrét válaszokat is az előadáson résztvevők. Előadásaink interaktív keretben zajlanak.

Elköteleződésünk, hogy minden variációra, mely a családi helyzeteket érintheti, szakembereinkkel és a szülőkkel együtt olyan megoldási palettát kínáljunk, mely kielégítő a szülők számára és a gyermek fejlődésére.

Néha egészen egyszerű megoldás létezik bonyolultnak tűnő élethelyzetekre.  A dackorszak nehézségei, a miért kérdések, a “nem akar elindulni a játszótérről”,  a”nem akar enni”, a “miért kell mindent százszor elmondani?” típusú kérdésekre szakembereinkkel közösen találhatnak választ dolgozóik.

Pro Bono Önkéntesség

Szervezetünk életében számos esemény zajlik. Ezek az események a család köré csoportosíthatók. A rendezvényeinken kívül olyan fejlesztő és terápiás eljárások működnek, amik a gyermekek számára adnak alapot egy boldog felnőttkorhoz. A szervezetünk háttérmechanizmusaihoz és működtetéséhez számos esetben pro bono segítséget vonunk be a gyermekek támogatására. Ha marketing, PR, HR, CSR, pénzügyi, vagy adminisztratív területen van olyan kapacitása egy szakembernek, aki idejét és tudását egy ilyen nemes ügyre szánná, a legjobb helyen jár nálunk.

 

Amit vállalunk:

 • Pro bono feladatok szervezése és koordinálása
 • Nyári táborok szervezése, ahol önkéntes segítőként egy-egy fejlesztőfoglalkozás, csoportos foglalkozás résztvevőjeként támogathatja a gyermekeket.
 • Szülőtámogató programok szervezése, rendezvényszervezés.